Guardiola gaat Messi niet halen: "Hij moet bij Barça blijven"

Ger
3 juli 2016, 17:36

Pep Guardiola is begonnen aan zijn avontuur bij Manchester City. De 45-jarige trainer werd tot groot enthousiasme van de supporters officieel voorgesteld door de kapitaalkrachtige Engelse club. Guardiola sloot direct uit dat hij Lionel Messi naar The Citizens gaat halen.

"Hij is geen slechte speler, deze gast", grapt de Spanjaard. "Maar ik moet de City-fans teleurstellen; Messi moet de rest van zijn carrière in Barcelona blijven." Guardiola is zelf wel toe aan een uitdaging in de Premier League. "Daarom ben ik hier. Ik heb mijzelf bewezen in Spanje en Duitsland. Nu wil ik dat doen in Engeland. Met mijn staf wil ik City op een manier laten spelen waarop de supporters trots kunnen zijn. Ik ken de spelers, maar ze zullen zich opnieuw van hun beste kant moeten laten zien. In het verleden behaalde successen tellen niet."

Guardiola kwam al vroeg dit kalenderjaar een driejarig contract overeen met City. Hij volgt de Chileen Manuel Pellegrini op in het Etihad Stadium. Al in december maakte Guardiola bekend zijn aflopende contract bij Bayern München niet te verlengen. Bij City treft hij opnieuw sportief directeur Txiki Begiristain, met wie hij bij FC Barcelona ook al samenwerkte.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen