EK-dag 25: bruiloft via Skype en IJslandse trots

4 juli 2016, 22:06   Bijgewerkt: 4 juli 2016, 23:37

Het blijf toch even wennen, zo'n EK-dag zonder wedstrijden. Toch zijn er weer genoeg opvallende zaken om te behandelen in deze dagelijkse rubriek. Wat dacht je van de international van Wales, die via Skype tóch zijn plichten als getuige op de bruiloft van zijn broer kan vervullen?

Bruiloftsgetuige via Skype

Nadat het EK-succes van Wales er eerder al voor zorgde dat Neil Taylor niet met zijn jarige vrouw naar een concert van Beyoncé kon, zijn de goede prestaties van Wales in Frankrijk ook niet al te best uitgepakt voor Chris Gunter. De rechtsback van Reading FC moet de bruiloft van zijn broer Marc in Mexico [a,http://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/300359/wales-back-volgt-huwelijk-broer-via-skype-ouders-ook/,_blank,aan zich voorbij laten gaan]. En hij is nog wel getuige ook. Gelukkig kan hij zijn plichten als 'best man' alsnog vervullen, aangezien hij zijn rol via Skype gaat bekleden. Wat wel opmerkelijk is: de ouders van de gebroeders Gunter verkiezen de historische halve finale van Wales op het EK van hun ene zoon boven de voltrekking van het huwelijk van hun andere zoon. "Mijn moeder vond het erg vervelend om te moeten kiezen. Het veroorzaakte de nodige chaos", aldus Chris Gunter, die een speech gaat houden via Skype.

Trappelaanloopje blijft Zaza achtervolgen

Team Kuipers met baalgevoel naar huis

Met een 6 in de gerenommeerde sportkrant L'Equipe scoorde Björn Kuipers slechts een magere voldoende voor zijn optreden in de EK-kwartfinale Frankrijk - IJsland (5-2) en maandag werd duidelijk dat ook de UEFA niet warm werd van de verrichtingen van Team Kuipers in het Stade de France. De Nederlandse arbitrage miste onder meer een handsbal van Patrice Evra in de eigen 'zestien', waarbij IJsland dus wellicht een penalty had moeten hebben. Eerder in het toernooi gaf Kuipers Spanje al een twijfelachtige strafschop en verzuimde deze vervolgens opnieuw te laten nemen terwijl de Kroatische keeper Subacic toch veel te vroeg van zijn lijn kwam. Kuipers baalt vanzelfsprekend van het nieuws. "We hadden het doel om de finale te halen en dat is helaas niet gelukt. De trots over onze prestaties op dit EK komt misschien op een later moment. Nu heerst vooral de teleurstelling", reageerde hij maandag. Team Kuipers was echter niet foutloos dit toernooi en dus valt de keuze van de UEFA te begrijpen.

IJsland vertrekt met opgeheven hoofd

[photo,98993,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen