Ploegdokter België: "Fysiek eiste de vermoeidheid zijn tol"

Ger
6 juli 2016, 11:17

België reisde naar Frankrijk als een kanshebber op de EK-titel, maar de ploeg van bondscoach Marc Wilmots stelde teleur door in de kwartfinales te verliezen van Wales. Volgens Kris Van Crombrugge, al enkele jaren de ploegdokter bij onze zuiderburen, waren veel internationals niet meer fit na een slopend seizoen.

"Veel Rode Duivels komen uit de Premier League en hadden daar zelfs geen winterrust. Kijk ook naar Engeland, een van de favorieten voor het EK, met al die spelers uit de eigen competitie: zij gingen er nog sneller uit dan België", zegt Van Crombrugge tegen Sporza. "Mentaal hebben de spelers zich nog opgeladen, maar fysiek eiste de vermoeidheid zijn tol. Elke dag hebben ze de nodige supplementen gekregen."

"Zowat de helft van de selectie zat in de aanloop naar het EK opgezadeld met blessures, zodat we de trainingen moesten individualiseren. De buitenwereld had hier geen weet van. We werkten in alle stilte, omdat we ons aan het beroepsgeheim moesten houden", aldus Van Crombrugge. "Zonder de blessures van Kompany, Lombaerts en finaal Vertonghen plus de schorsing van Vermaelen zat een finale er misschien wel in. Maar Duitsland en een paar andere toplanden hadden we wellicht niet kunnen kloppen, zelfs niet in onze sterkste formatie."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen