Ranieri blijft bescheiden met titelhouder: "Eerst lijfsbehoud"

Ger
18 juli 2016, 11:06

Aan de top blijven is moeilijker dan aan de top komen, beseft Claudio Ranieri. De Italiaan kroonde zich afgelopen seizoen zeer verrasend met Leicester City tot kampioen van de Premier League. Voor de nieuwe voetbaljaargang zet hij in op een zeer bescheiden doelstelling.

"We zullen weer vanaf het nulpunt beginnen. We hebben de landstitel gepakt, wat een unieke prestatie was, maar nu gaan we van start met een nieuw hoofdstuk", zegt de 64-jarige Ranieri in La Gazzetta dello Sport. "Vorig seizoen schatten de bookmakers de kans op een kampioenschap voor Leicester in op 5000/1, deze keer is dat 6000/1. Het doel is om de grens van 40 punten te bereiken, wat voldoende is voor lijfsbehoud. Als we dat voor elkaar hebben gekregen, leggen we de lat hoger: een plek in de top-tien, kwalificatie voor de Europa League, een ticket voor de Champions League en wellicht een trofee."

Ranieri is dolblij dat hij kan blijven beschikken over clubtopschutter Jamie Vardy. Leicester moet het echter wel stellen zonder de belangrijke middenvelder N'Golo Kante, die naar Chelsea is vertrokken. "Dat is een zware klap", aldus de ervaren manager. "Het was mooi geweest als we deze spelersgroep bij elkaar hadden kunnen houden, maar ik begrijp ook wel dat hij wilde ingaan op een voorstel van een grote club als Chelsea."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen