Zwolle kansloos tegen Southampton, Heerenveen wint wel

23 juli 2016, 21:10

PEC Zwolle heeft in een oefenwedstrijd weinig te vertellen gehad tegen Southampton. De voormalig bekerwinnaar ging zaterdag in Nieuwleusen met 4-0 onderuit tegen de Premier League-club. Cuco Martina, Virgil van Dijk en Jordy Clasie hadden een basisplaats bij Southampton, dat de winst dankte aan goals van Austin, Redmond (2) en Højbjerg (penalty).

SC Heerenveen versloeg het Turkse Gençlerbirligi met 1-0. Sam Larsson maakte na een uur het verschil, nadat hij samen met Reza fantastisch door de defensie van de tegenstander was gecombineerd. Larsson had vijf minuten eerder nog een strafschop gemist. De elfmetertrap, toegekend na een overtreding op Reza, werd gekeerd door de keeper van Gençlerbirligi.

Go Ahead Eagles versloeg Achilles '29 met 1-0, door een goal van Sam Hendriks in de eerste helft.