Schaars: "Duidelijk idee over hoe we willen spelen"

31 juli 2016, 10:10

Stijn Schaars speelde zaterdag zijn eerste wedstrijd voor SC Heerenveen. De middenvelder deed 75 minuten mee in de oefenwedstrijd tegen Real Sociedad (2-0 verlies). De Friese club nam Schaars onlangs transfervrij over van PSV.

"Bij fases was het aardig, maar sommige fases ook niet, dan kregen we er geen druk op", analyseert Schaars op de clubwebsite het verlies tegen Sociedad. De middenvelder vindt de nederlaag tegen de Spaanse club geen schande. "Sociedad heeft een goede ploeg die zich onder de druk uit weet te voetballen. Soms tref je mindere tegenstanders die dat niet kunnen. Dan ga je misschien denken dat je heel goed bent, maar van dit soort wedstrijden leer je veel meer."

"Als ik het vergelijk met PSV, dan hadden we veel meer vaste patronen. Als ploeg was PSV balvaster en bij de omschakelmomenten was duidelijk wat iedereen zijn rol was. We moeten beter van elkaar weten wat we willen. We zijn soms te gretig terwijl we juist in de positie moeten blijven staan, of iets slimmer moeten lopen", vervolgt Schaars. "Er is een duidelijk idee over hoe we willen spelen, de jongens hebben potentie en steken er veel energie in, dat is prima."

Schaars is meteen verkozen tot aanvoerder van SC Heerenveen. "Ik moet sturing geven aan het elftal. Er wordt veel van me verwacht, maar daar loop ik niet voor weg", aldus Schaars, die volgende week met Heerenveen de Eredivisie opent met een bezoek aan zijn oud-werkgever AZ. "We kunnen aan de bak. AZ heeft de laatste jaren een goed voetballend team. Volgende week weten we waar we staan, maar we moeten niet in paniek raken als het niet meteen loopt, het is duidelijk dat wij als elftal nog moeten groeien."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen