Remise NEC en PEC Zwolle bij ouverture Eredivisie

5 augustus 2016, 22:05   Bijgewerkt: 5 augustus 2016, 22:39

NEC heeft een punt overgehouden aan het eerste eredivisieduel van het nieuwe seizoen. De Nijmegenaren waren bijna de gehele wedstrijd de onderliggende partij tegen PEC Zwolle, maar wisten uit een spaarzame kans een doelpunt te maken via Reagy Ofosu. De bezoekers scoorden via Queensy Menig slechts één keer uit vele mogelijkheden: 1-1.

De trouwe Nijmeegse seizoenkaarthouders zagen dat hun team een ware metamorfose had ondergaan in de zomerstop. Geen topscorer Christian Santos, smaakmaker Anthony Limbombe en publieksfavoriet Navarone Foor meer op het veld in Nijmegen, wel zeven nieuwelingen waaronder het 'eeuwige talent' Quincy Owusu-Abeyie. Peter Hyballa, de opvolger van Ernest Faber, moet een eenheid gaan smeden van het vreemdelingenlegioen.

Ook in Nijmegen was het spel van PEC goed verzorgd. Met combinatiespel probeerde de Zwollenaren ruimte te vinden achter de defensie van de thuisploeg. Dat die ruimte er lag werd in het eerste kwartier al duidelijk. De nieuwe doelman Joris Delle, werd getest door een schuiver van Youness Mokhtar nadat Kingsley Ehizibue de achterlijn had gehaald. NEC ontsnapte ook aan een achterstand na een dubieus vlagsignaal voor Ehizibue, een lichte overtreding van Owusu-Abeyie op de doorgebroken Anass Achahbar (weggewoven door Serdar Gözübüyük) en een slecht uitgespeelde kans van PEC (drie-tegen-één-situatie).

Hyballa stuurde na rust meteen twee verse krachten het veld in om wat meer grip te krijgen op de creatieve spelers van PEC. Toch ging het in de eerste minuut na de pauze bijna fout. Invaller Mikael Dyrestam maakte ook kennis met de snelheid van Ehizibue en was de rechtsbuiten meteen kwijt. Delle kon met de vingertoppen voorkomen dat de voorzet van de flank binnengelopen kon worden door één van de aanvallers. Achahbar kon de rebound ook niet op doel krijgen.

Met minder dan een half uur op de klok stond PEC Zwolle ineens voor een lastige opdracht om toch nog de drie punten mee te nemen.  Met invallers Stef Nijland en Ryan Thomas lukte het de ploeg van Jans niet meer om de verdiende overwinning binnen te slepen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen