Ex-voorzitter Real: "Pogba moet zich nog bewijzen"

9 augustus 2016, 09:09

Paul Pogba verkaste vandaag (dinsdag) voor 105 miljoen euro naar Manchester United en dat bedrag kan nog verder oplopen naar 110 miljoen. In 2009 verkocht United juist een speler voor een recordbedrag: Cristiano Ronaldo. Ramón Calderón, destijds voorzitter van Real Madrid en de koper van Ronaldo, wijst op de marktwerking bij zulke transfers.

"Toen ik in 2009 rond de 95 miljoen euro betaalde voor Cristiano Ronaldo, vonden mensen dat krankzinnig. Maar Ronaldo had op dat moment al de Gouden Bal gewonnen, Paul Pogba moet zich op allerlei vlakken nog bewijzen", trekt Calderón de vergelijking tussen beide transfers in gesprek met Omnisport.

"Mensen konden destijds niet begrijpen dat we zoveel geld uitgaven aan Ronaldo, terwijl er ook mensen omkomen van de honger. Ik reageerde daarop altijd hetzelfde: Real Madrid is geen liefdadigheidsinstelling. We kunnen het geld op de bank zetten, maar ons kapitaal hoort op het veld te staan."

Calderón verwondert zich dus niet over de grote transferbedragen. Hij vindt het wel vreemd welke verhoudingen er bestaan tussen de Premier League en de Primera División. "De Premier League heeft vijf keer zoveel geld als wij. Dat snap ik niet, want wij hebben met  Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Gareth Bale, Karim Benzema, Neymar, Luis Suárez, Andrés Iniesta de beste spelers ter wereld."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen