Stam boekt resultaten: "Maar nog lange weg te gaan"

10 augustus 2016, 12:03

Reading FC won dinsdagavond dankzij doelpunten van Joey van den Berg en Roy Beerens in de League Cup, ook wel de Capital One Cup genoemd, met 2-0 van Plymouth Argyle. Het onderstreepte dat manager Jaap Stam wel lekker bezig is met The Royals, die afgelopen weekend al de eerste competitiewedstrijd van het seizoen met 1-0 wonnen van Preston North End.

Stam is tevreden met de resultaten van Reading, maar vindt dat het spel van zijn ploeg nog voor verbetering vatbaar is. "Het resultaat stemt tot veel tevredenheid, maar wat betreft het spel hadden we het een stuk beter kunnen doen", zegt de Nederlandse coach. "We speelden niet slecht – we hadden bijvoorbeeld veel balbezit –  maar er zit nog veel rek in. Zo namen we te veel risico en verloren we de bal te makkelijk. Soms moeten we simpeler voetballen."

Als Reading in goeden doen zou zijn geweest, dan was de score hoger uitgevallen tegen Plymouth. "In de tweede helft haalden we de voet wat van het gaspedaal en daarmee maakten we het onszelf lastiger. We konden agressiever zijn en oogden in de tweede helft ook wat vermoeid", aldus Stam. "Maar winnen is goed voor het zelfvertrouwen. Het is nog wel vroeg in het seizoen: we hebben nog een lange weg te gaan", zegt de coach van Reading, dat komend weekend op bezoek gaat bij Wolverhampton Wanderers.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen