Advocaat kiest niet voor geld: "Dan zou ik in China zitten"

16 augustus 2016, 08:01

Dick Advocaat stapte gisteren (maandag) op als assistent-bondscoach bij het Nederlands elftal en reisde af naar Istanboel om de laatste plooien glad te strijken als nieuwe trainer van Fenerbahçe. Volgens de 68-jarige oefenmeester is zijn vertrek naar Turkije geen financiële, maar een sportieve keuze.

"Als ik voor het geld had gekozen, zou ik nu in China hebben gezeten. Daar waren heel andere mogelijkheden voor me. Wie daarheen gaat, kiest puur voor het geld", zegt Advocaat in De Telegraaf. "Je moet me geloven, ik doet het echt voor de competitie in Turkije. Ik vind de hele beleving van het voetbal prachtig. Het fanatisme van de supporters, volle stadions, derby's die garant staan voor een kolkende massa. Rangers tegen Celtic vond ik ook altijd machtig."

Advocaat is blij dat deze kans zich voordeed: "Als je in de Turkse competitie kunt meedraaien met een ploeg die voor het kampioenschap speelt, en als je ook nog eens Europees met die ploeg aan de gang kan, dan zijn dat de leuke dingen nog op deze leeftijd. En dan ook nog Fenerbahçe, een absolute topclub in mijn ogen. Een echt grote Europese club.''

Dat betekent niet dat hij direct 'ja' zei tegen de Turkse topclub. Integendeel. "Ja, als ze bij mij komen met zo'n mooi aanbod en je moet ook nog snel beslissen, kan het hard gaan. Maar weet je, in eerste instantie zei ik 'nee'. Toen kwamen ze later terug. Toen heb ik het toch gedaan.''

De komende tijd zal hij de spelersgroep in kaart brengen en in goed overleg met de technische mensen beslissen waar versterkingen nodig zijn. "Ik moet opschieten, want over 14 dagen sluit de transferperiode. Ik moet eerst beoordelen hoe sterk de selectie is. Ik wil daarnaast graag zien hoe Robin van Persie ervoor staat. Hij is nog steeds een man die goals kan maken, hè. Ik hoop dat we elkaar blij kunnen maken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen