Siem de Jong: "Droom om samen met Luuk te spelen"

20 augustus 2016, 09:10   Bijgewerkt: 20 augustus 2016, 09:17

De huurtransfer van Siem de Jong naar PSV gaat waarschijnlijk dit weekend zijn beslag krijgen. Als de aanvallende middenvelder de medische keuring doorstaat, dan mag hij zich op korte termijn al speler van PSV noemen. Daarmee gaat er een lang gekoesterde wens in vervulling voor de oud-Ajacied, omdat hij in Eindhoven broer Luuk de Jong treft.

"Het is voor ons altijd een droom geweest. We hebben ook het idee dat we goed bij elkaar passen als types. Bij Ajax had ik eerder een klik met Marko Pantelic, net als Luuk een balvast aanspeelpunt in de spits", vertelt Siem in De Gelderlander. "Ik ben ook benieuwd: heb je als broers aan één blik genoeg om elkaar in het veld te begrijpen", aldus De Jong, die vrijdag al liet weten dat hij Ajax de eerste optie op een transfer gaf. 

De broers speelden in het profvoetbal nog nooit samen en de speler van Newcastle United kijkt dan ook uit naar de samenwerking. "Ik ben blij dat we het nu bij PSV samen mogen proberen", zegt de aanvallende middenvelder. "Ik ben erg blij met mijn kans bij PSV. Ik ga absoluut graag naar Eindhoven, de ambities spreken me aan. Ik kijk er bijvoorbeeld erg naar uit om weer Champions League te spelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen