Vers bloed in Eindhoven: "Stapje omhoog zetten"

20 augustus 2016, 15:14

PSV hield zich deze zomer lange tijd rustig op de transfermarkt, maar de club heeft deze week ineens twee keer toegeslagen. Het haalde Bart Ramselaar weg bij FC Utrecht en staat op het punt om ook Siem de Jong in te lijven. Trainer Phillip Cocu is tevreden met het feit dat er fris bloed is toegevoegd aan zijn spelersgroep.

"Natuurlijk streef je er altijd naar om een bepaalde kern van het team bij elkaar te houden. Maar het bij elkaar houden van een team zonder wisselingen is geen garantie voor succes. Het is juist vaak zo, dat nieuwe spelers voor beweging en dynamiek in je groep zorgen, waardoor je weer nieuw elan krijgt en je juist weer een stapje omhoog kunt zetten", legt Cocu uit aan De Telegraaf.

Ook Luuk de Jong is blij dat de selectie van PSV breder en sterker is geworden. "Het is altijd goed als er de onderlinge concurrentie groter wordt", zegt de captain. "Als er keuzes gemaakt moeten worden, kun je ook teleurgesteld worden, maar dat hoort ook bij topsport. Dan moet je extra hard gaan werken om beter terug te komen. Als je altijd zeker bent van je plek, bestaat het gevaar, dat je er misschien iets gemakkelijker over gaat denken. Als de concurrentie groot is, dan gebeurt niet zo snel."

PSV gaat zaterdagavond, met Ramselaar in de selectie, op bezoek bij PEC Zwolle in de Eredivisie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen