Jurjus onder de indruk: "Gaat hier ongelofelijk snel"

20 augustus 2016, 12:49

De stap van De Graafschap naar PSV is voor Hidde Jurjus geen gemakkelijke gebleken. Hoewel de doelman het ontzettend naar zijn zin heeft in Eindhoven, moest hij behoorlijk wennen aan het niveau op het trainingsveld.

Jurjus speelt zijn wedstrijden bij Jong PSV, maar traint elke dag met het eerste elftal. "Het gaat goed. Op de training was het eerst wel even wennen. Je denkt dat wanneer je twee jaar betaald voetbal hebt gespeeld, je aardig wat kan. Dan kom je hier op het trainingsveld en begin je toch even te twijfelen", zegt hij eerlijk tegen VI. "Ik train elke dag met het eerste elftal mee. Ik moet heel eerlijk zeggen ik dacht de eerste twee weken wel eens: ik ga wel even het gebouw schilderen ofzo. Het gaat zo ongelofelijk snel. De afmaakvormen, partijspelen. Dit zijn jongens op Champions League-niveau. Als je van De Graafschap komt is dat gewoon een grote stap. Maar ik vind het geweldig. Hier word ik beter van."

Door zijn transfer naar PSV speelt hij zijn wedstrijden in de Jupiler League met de beloftenploeg. "Ik sta er heel anders dan twee jaar geleden, toen ik voor het laatst in de Jupiler League speelde. Je voelt dat je twee jaar verder bent. We spelen een heel ander spel dan dat ik gewend was bij De Graafschap. Het voetbal is altijd leidend. Daar kan ik natuurlijk nog het nodige van leren. Vaak zoeken naar de voetballende oplossing."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen