Landskampioen PSV heeft geen kind aan PEC Zwolle

20 augustus 2016, 21:46   Bijgewerkt: 20 augustus 2016, 22:00

PSV heeft de goede Eredivisestart een vervolg gegeven in Zwolle. De ploeg van Phillip Cocu was veel te sterk voor PEC. Na een half uur was de wedstrijd al gespeeld door doelpunten van Nicolas Isimat-Mirin en Jorrit Hendrix. In de slotfase tilden Luuk de Jong (kopbal) en Steven Bergwijn (prachtige krul in de bovenhoek) de score naar 0-4.

De Eindhovenaren bewaarden goede herinneringen aan het stadion in Zwolle. Op 8 mei van dit jaar vierde PSV feest op het kunstgrasveld van PEC na het onverwachts binnenhalen van de landstitel. Liefst negen spelers die de ontknoping die dag op het veld meemaakten stonden vandaag in de basisopstelling, aangevuld met Isimat-Mirin (destijds wisselspeler) en Hendrix (keek toe vanaf de tribune).

Een kwartier na de openingstreffer profiteerde ook Hendrix van de nonchalance van de Zwolse defensie. De middenvelder mocht de bal eerst goed leggen voor zijn linker en daarna ongehinderd aanleggen van net buiten de zestien meter. Het schot in de verre hoek was doelman Mickey van der Hart te machtig.

Met de 0-2 ruststand mocht PEC, dat niets liet zien voor eigen publiek, de handen nog dichtknijpen.  De Jong had de Zwollenaren al op een ruimere achterstand kunnen zetten als hij een kopkans van dichtbij (voorlangs) of een vrije schotkans (eveneens voorlangs) had benut. De thuisploeg ontsnapte bovendien aan een strafschop, scheidsrechter Pol van Boekel besloot niet te fluiten voor een duw in de rug van Pröpper.

Met het inbrengen van Daniel Schwaab voor Jürgen Locadia leek Phillip Cocu 0-2 wel voldoende te vinden, maar daar dacht Luuk de Jong anders over. De spits benutte zijn vierde grote mogelijkheid van de wedstrijd wel na een mooi aangesneden vrije trap van Guardado: 0-3. Kort na de eerste seizoenstreffer van de spits zorgde invaller Steven Bergwijn voor het slotakkoord met een prachtig schot in de kruising: 0-4.

Door de derde zege op rij pakt PSV de gedeelde koppositie in de Eredivisie. Bovendien zien de Eindhovenaren Ajax drie dure punten verspelen voor het kampioenschap waardoor het gat naar de Amsterdamse titelconcurrent inmiddels vijf punten is. 

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen