Cillessen bevestigt: transfer naar Barça is rond

25 augustus 2016, 12:16   Bijgewerkt: 25 augustus 2016, 15:08

Jasper Cillessen maakt definitief de fraaie transfer van Ajax naar FC Barcelona. Dat heeft de doelman van het Nederlands elftal zelf bevestigd. De 27-jarige international uit Groesbeek tekent een contract voor vijf seizoenen in Camp Nou.

Cillessen bewandelt de weg der geleidelijkheid in zijn carrière en heeft nu de absolute top bereikt. Via De Treffers, NEC en Ajax is hij bij Barcelona terechtgekomen. Daar is hij de aangewezen vervanger van Cluadio Bravo, die naar Manchester City gaat verkassen. Cillessen gaat in Catalonië concurreren met de Duitser Marc-André ter Stegen, die vorig seizoen in de Copa del Rey en de Champions League mocht keepen bij Barça. Bravo was de doelman voor de competitiewedstrijden.

Cillessen vierde in totaal drie kampioenschappen met Ajax, maar kende een afscheid in mineur bij de Amsterdamse club. Door de 4-1 nederlaag bij FC Rostov wist Ajax zich niet te verzekeren van Champions League-voetbal. Na de blamage in Rusland vloog Cillessen direct naar Catalonië. Bij Barcelona zal hij uiteraard wél actief zijn in het meest prestigieuze toernooi van Europa.

Naar verluidt ontvangt Ajax ongeveer 14 miljoen euro voor Cillessen. De goalie kan komende zondag al debuteren voor Barça, dat dan tegen Athletic Bilbao speelt in Baskenland. Ter Stegen kampt nog met fysieke klachten.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen