Larsson helpt Heerenveen aan eerste zege van seizoen

27 augustus 2016, 21:46   Bijgewerkt: 27 augustus 2016, 22:01

Sam Larsson heeft sc Heerenveen de eerste overwinning van het seizoen bezorgd. De Zweedse vleugelspeler, die dit seizoen nog geen minuut maakte, mocht direct na de rust invallen en wist vijf minuten later de bal tegen de touwen te schieten: 1-0. PEC kon daar in de gehele tweede helft weinig tegenover stellen en scoorde voor de derde wedstrijd op rij niet.

Ondanks dat Heerenveen net als PEC een niet al te beste start van het seizoen kende, bleef trainer Jurgen Streppel vasthouden aan zijn basisformatie en dat betekende dat Larsson weer geen basisplaats kreeg. Heerenveen pakte voor dit duel één punt tegen zowel AZ als FC Utrecht en verloor bij NEC. PEC ging onderuit tegen Sparta en PSV en speelde gelijk bij NEC.

Heerenveen had in de eerste helft het betere van het spel gehad en in de tweede helft veranderde er weinig aan dat gegeven. Sterker nog, de ingevallen Sam Larsson maakte er 1-0 van nadat PEC de bal maar niet weg kreeg. Uiteindelijk kwam Larsson in balbezit en die joeg de bal hard en hoog langs Van der Hart. Zwolle was daardoor even de weg kwijt en mocht van geluk spreken dat het niet snel de 2-0 om de oren kreeg. Doelman Van der Hart stond paraat en keerde in twee minuten tijd twee inzetten van de Friese zijde.