PEC Zwolle gaat veelbesproken kunstgras analyseren

31 augustus 2016, 16:06

Rick Dekker ging afgelopen week door zijn knie op het kunstgras van PEC Zwolle en is al de zoveelste speler die een zware knieblessure opgelopen heeft op het synthetische gras van de Overijsselse club. De zorgen over de nepsprieten nemen toe, waardoor een vervanging tijdens het seizoen een optie is.

Coach Ron Jans maakte er onlangs geen geheim van dat hij een causaal verband tussen de blessures en de ondergrond niet uitsluit. Technisch directeur Gerard Nijkamp snapt de zorgen, maar brengt een nuance aan. "Ik denk niet dat Ron zo expliciet en duidelijk is geweest en heeft gezegd: 'Het ligt aan het kunstgrasveld', want dat kunnen we gewoon niet zeggen. Wij moeten nu een hele grondige analyse maken over ons eigen veld en of het een feit is dat wij meet blessures op ons kunstgrasveld hebben dan een andere club", zegt Nijkamp bij RTV Oost.

Toch deelt Nijkamp de zorgen. "Het blijkt toch, en dat is een feit, dat we zes blessures hebben, van dit soort zware blessures, in de afgelopen twee jaar. Wat op dit veld is gebeurd", aldus de technisch directeur, die weet dat er meerdere opties zijn. "Je zou bijvoorbeeld ook kunnen denken om het veld te vervangen, een bepaalde reparatie toe te passen, wat het gaat verbeteren. En als je aan vervangen gaat denken, zou het misschien ook kunnen zijn dat je op een andere ondergrond gaat spelen. Bijvoorbeeld het nieuwe gras Hybride, wat bijvoorbeeld ook bij Vitesse en FC Groningen al in het stadion ligt."

Het gras in het MAC3PARK stadion zou volgend jaar zomer vervangen worden, maar dat gebeurt wellicht eerder. "Dat is zeker het geval komende zomer, alleen nu de situatie is zoals die is en wij maken nu al die analyse, kan het zijn dat we tot de conclusie komen dat we misschien al in een eerder stadium het veld moeten vervangen. Ik sluit het niet uit, ik vind dat we dat ook niet uit mogen sluiten. Want als blijkt dat het dusdanig dat het te maken heeft met veld, deze blessures, dan kun je niet wachten tot het eind van het seizoen, lijkt me."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen