Kunstgrasaanlegger kraakt Jans: "Niets mis met veld"

2 september 2016, 16:15

Afgelopen weekend legde PEC Zwolle-trainer Ron Jans aan tafel bij Studio Voetbal voorzichtig de link tussen de vele knieblessures in zijn selectie en het kunstgrasveld van de club. De trainer had de indruk dat de mat in het stadion een reden zou kunnen voor de blessures bij zijn spelers. Volgens Ton Raaphorst, algemeen directeur van aanlegger Ten Cate/Greenfields, is er echter niets mis met de kunstgrasmat.

"De afgelopen twee jaar zijn er zes spelers zwaar geblesseerd geraakt aan hun knieën", zei Ron Jans afgelopen weekend. "Zondag hebben we de training zelfs gestaakt. Het kan bijna geen toeval meer zijn", sprak de trainer. Raaphorst van Ten Cate/Greenfields kan zich niet vinden in die woorden. "Met het veld van PEC Zwolle is technisch niks aan de hand", zegt hij tegen de NOS.

"In juni is die nog gecontroleerd en goedgekeurd door de FIFA. Het veld is in orde, maar we kunnen ons voorstellen dat PEC een nieuw veld zou willen. PEC speelt zo'n 1.500 uur per jaar op het veld. Dat is iets meer dan andere clubs, maar niet bovengemiddeld veel", legt Raaphorst uit. "De velden zijn gemaakt voor 1.500 tot 2.000 uur per jaar. Blessures ontstaan niet alleen vanwege een slechte ondergrond, het kan ook aan de conditie van de spelers of het inlopen liggen."

Overigens gaan PEC en het kunstgrasbedrijf op korte termijn wel met elkaar in gesprek. "Het veld van PEC ligt nu vier jaar in het stadion. Doorgaans kijken clubs na vijf jaar of ze nog door willen met hetzelfde veld of dat ze het willen vervangen", aldus Raaphorst.  

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen