Verbeek haalt uit: "KNVB heeft geen verstand van zaken"

6 september 2016, 09:15

Bondscoach Danny Blind staat al enige tijd onder vuur bij het Nederlands elftal. Zo slaagde hij er niet in om zich te kwalificeren voor het EK in Frankrijk. Volgens Gertjan Verbeek is het echter vooral de KNVB die verantwoordelijk is voor de teleurstellende prestaties en werd Blind vooral op een lastig moment bondscoach.

"Blind is hooguit medeverantwoordelijk voor de huidige situatie doordat hij ja heeft gezegd, toen hem werd gevraagd of hij er op een moeilijk moment in wilde stappen", aldus Verbeek in De Telegraaf. "Maar de eigenlijke verantwoordelijken voor de chaos die er heerst rond het Nederlands elftal zijn Bert van Oostveen en de raad van commissarissen van de KNVB."

"Er is sprake van zulk zwalkend KNVB-beleid, dat de bondscoach op drijfzand staat. En in plaats van dat zijn assistenten schouder aan schouder gaan staan met de bondscoach, hebben ze gauw het zwalkende schip verlaten. Als je de lichaamstaal van Blind ziet, dan zie je een bondscoach die zich in de steek gelaten voelt. Hij staat tot aan zijn knieën in het moeras en niemand steekt hem de helpende hand toe."

Verbeek pleit dan ook niet voor een ontslag van Blind als er wordt verloren van Zweden. "Het is echt niet zo dat het lek boven is als we morgen winnen. Net zo min als dat het geval is als bij een nederlaag Blind ontslagen zou worden. Want ook dan verandert er in feite niets in Zeist. De problemen liggen veel dieper. De mensen die bij de KNVB de beslissingen nemen, hebben geen verstand van zaken."

Verandering is nog niet op komst, aldus Verbeek. "Die lijn is alleen maar doorgetrokken met de aanstellingen van Gijs de Jong en Hans van Breukelen. Ik begrijp niet waarom voor het technisch directeurschap van de KNVB niet iemand is aangesteld die gepokt en gemazeld is in het voetbal, maar iemand die in het lezingencircuit zijn bankrekening heeft gespekt en geen heldere boodschap en visie heeft. De KNVB zou iemand als Louis van Gaal als algemeen directeur nodig hebben om twee, drie jaar puin te ruimen in Zeist."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen