Eredivisie wil in 2020 tot Europese top-acht behoren

8 september 2016, 09:30

De Eredivisie is de laatste jaren door sportieve en financiële redenen afgegleden in het internationale voetbal. De organisatie achter de Nederlandse competitie beseft dat het gat met de Europese top te groot is te worden om te dichten, maar heeft de ambitie om weer terug te keren in de top-acht van de grootste nationale liga's van het continent.

De Eredivisie bezet tijdens het vieren van haar 60-jarige bestaan op de tiende plaats. "De ambitie van de Eredivisie is om 2020 weer te behoren tot top-acht van de grootste nationale competities in Europa", zegt Jacco Swart, directeur van de Eredivisie CV, in De Telegraaf. "De 5 grootste competities halen we echt niet meer in en ook Rusland en Turkije hebben met hun veel grotere economie meer potentieel. Als de Eredivisie dan daarna komt, doen we het met elkaar echt goed. Om dat te bereiken moet er veel gebeuren. Samen moeten we durven te vernieuwen , bereid zijn meer samen te werken, over eigen schaduwen heen te stappen en scherpe keuzes te maken. Ik heb het idee dat iedereen overtuigd is dat we aan de bak moeten."

Swart gaat ook in op de huidige opzet van de Eredivisie. "De laatste grote wijziging die de Eredivisie heeft ondergaan dateert van twaalf jaar geleden en betreft de invoering van de play-offs. Steeds meer competities hebben sindsdien een modernisering van hun competitieopzet ondergaan. Als we aanpassingen aanbrengen moeten die ervoor zorgen dat het altijd een spannende competitie is en dat er meer wedstrijden worden gespeeld die echt ergens om gaan. Het is niet allemaal kommer en kwel. De stadions zijn nog steeds goed bezet, er wordt veel gescoord en fans voelen zich sterk betrokken bij hun clubs. Eredivisievoetbal zorgt voor verbinding in de samenleving", aldus de Eredivisie CV-directeur, die aangeeft dat eventuele plannen voor een nieuwe opzet ontstaan in samenspraak met clubs, spelers, trainers, fans, sponsors, media en overheid.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen