Hyballa: "In het spel van PSV ligt juist de kans voor ons"

9 september 2016, 15:58

NEC sloot de eerste serie van vier wedstrijden voor de interlandbreak af met een vrij kleurloze 2-0 nederlaag bij AZ en staat na de onderbreking voor een loodzware opgave. PSV komt zaterdagavond (aftrap 19.45 uur) langs in het Goffertstadion. Coach Peter Hyballa kiest waarschijnlijk voor het inpassen van aanwinsten in de basisopstelling.

"We hebben twee goede trainingsweken achter de rug met de nieuwe spelers erbij en zullen zonder Julian von Haacke (geschorst, red.) iets moeten aanpassen op het middenveld. Maar dan is het altijd even afwachten hoe het gesteld is met de conditie van nieuwe jongens, die in de zomer toch iets minder intensief getraind en gespeeld hebben", zegt Hyballa op de clubwebsite. "Bij bijvoorbeeld André Fomitschow zie je duidelijk dat hij de kwaliteiten heeft, maar te kort bij de selectie zit om even fit te zijn als de rest. Voorin zouden we kunnen spelen met Taiwo Awoniyi naast Kevin Mayhi. We hebben met drie, vier systemen getraind, waarin ruimte is voor de nieuwe jongens om in actie te komen."

Hyballa beseft dat het een lastige klus wordt. "PSV is in principe de betere partij en zal voor naar voren willen spelen, maar ik vind dat we ook naar onszelf moeten kijken en in dat spel van PSV ligt juist de kans voor ons", stelt de Duitser. "Ze zullen ruimtes weggeven achter hun defensie en daar moeten wij op de goede momenten induiken. Ik vind dat we dat sowieso steeds beter doen in de omschakeling. Met weinig balcontacten vooral de bal naar voren willen spelen. En dan zullen we tegen een ploeg als PSV vooral effectief moeten zijn. Je krijgt misschien twee of drie kansen en daar zal je dan uit moeten scoren."

Von Haacke is geschorst bij NEC, dat Mohamed Rayhi (enkel) en Ferdi Kadioglu (schouder) mist wegens blessures.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen