Fortuna Sittard krijgt drie punten in mindering van KNVB

19 september 2016, 16:49

Maandagmiddag is het nieuws naar buiten gekomen dat Fortuna Sittard drie punten aftrek heeft gekregen van de KNVB. De Jupiler League-club heeft volgens de voetbalbond niet voldaan aan twee financiële normstellingen.

Fortuna werd in februari 2016 weer ingedeeld in Categorie 2 en moest werken aan financieel herstel. De club stelde een plan van aanpak om weer volledig gezond te worden, maar volgens de bond zijn de normstellingen in dat plan niet gehaald. De KNVB maakt op de eigen website bekend dat Fortuna niet in beroep kan gaan tegen de sanctie, waar ook een publieke waarschuwing bij inbegrepen is.

De Jupiler League-club, met dertien punten uit zeven duels goed begonnen aan het seizoen, is teleurgesteld in de bond. "Fortuna Sittard voelt zich niet voldoende door de KNVB geholpen, juist nu de club enorme stappen heeft gezet in het verder gezond maken van de Sittardse organisatie. De club heeft tot 17 oktober de tijd gekregen om het Plan van Aanpak aan te passen. Fortuna overweegt nog naar de rechter te stappen. Een en ander hangt af van het advies van de juristen van de club."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen