Waasland-Beveren ontslaat gokkende goalie per direct

28 september 2016, 10:50

Waasland-Beveren heeft met onmiddellijke ingang afscheid genomen van Laurent Henkinet. De 24-jarige doelman heeft gegokt op zijn eigen wedstrijd, waardoor de raad van bestuur van de Belgische club besloten heeft om hem per direct te ontslagen.

"Na grondig onderzoek is gebleken dat Laurent Henkinet zware contractuele fouten heeft gemaakt die de samenwerking onmiddellijk definitief onmogelijk maakt", meldt Waasland-Beveren. "In het licht van de recente berichtgeving werd vastgesteld dat Laurent Henkinet gegokt heeft op zijn eigen ploeg op een wedstrijd waarin hij zelf opgesteld stond. Dat is niet alleen contractueel verboden, maar druist ook in tegen de geldende regels. De speler heeft bovendien de club hiervan op geen enkel ogenblik ingelicht, wat een bijkomende reden was voor de club om deze beslissing te nemen."

België is momenteel in de ban van matchfixing. Naast Henkinet worden ook de namen van Knowledge Musona (KV Oostende) en Olivier Deschacht (Anderlecht) genoemd in het schandaal. Laatstgenoemde ontkent de aantijgingen met klem.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen