Van Persie prijst 'Nederlandse School-trainingen' Advocaat

30 september 2016, 10:36

Robin van Persie speelt al dertien jaar in het buitenland, maar stond nog nooit tegenover zijn oude club Feyenoord. Daar kwam donderdagavond verandering in, toen de aanvaller met Fenerbahçe tegen de Rotterdammers speelde. De routinier kwam twaalf minuten voor tijd binnen de lijnen in het duel, dat met 1-0 gewonnen werd door de Turkse topclub.

"Ik heb er dertien jaar op moeten wachten. Het was een beetje kort, maar ik vond het wel heel leuk en speciaal", zegt Van Persie na het weerzien met Feyenoord tegen FOX Sports. Hij speelde dus twaalf minuten mee en dat gebeurt wel vaker voor Van Persie. De aanvaller wisselt basisplaatsen af met invalbeurten en wedstrijden waarin hij helemaal niet in actie komt. Voor de buitenwacht reden genoeg om vaak te claimen dat Van Persie naar een andere club wil. "Dat is een beetje van deze tijd", reageert Van Persie. "Iedereen hitst elkaar op en roept maar wat. Ik volg dat zelf niet zo. Ik weet wat ik wil en wat mijn doelen zijn."

Van Persie is naar eigen zeggen uitstekend op zijn plek in Instanbul, zeker nu Fenerbahçe een Nederlandse technische staf heeft. "Ik voel me goed. Ik train sinds vorige week vrijdag weer lekker mee. Het gaat prima, ik ben pijnvrij. Het zijn leuke trainingen, waar ik echt van geniet en beter van word. Het zijn Nederlandse School-trainingen, die ik als kind al gewend was. Dat ligt mij heel erg. Passen, trappen, positiespel, lekker aanvallen, korte partijtjes. Het is heerlijk. Dick Advocaat, Mario Been en Cor Pot doen dat érg goed", vindt Van Persie.

Toch hoopt de Nederlander snel weer meer aan spelen toe te komen. "Vanuit dat oogpunt moet ik stapjes maken, geduldig zijn, wachten op mijn kans en die dan uiteindelijk pakken", besluit Van Persie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen