Gemiste kansen breken Jong Oranje op tegen Turkije

6 oktober 2016, 22:45   Bijgewerkt: 6 oktober 2016, 23:18

Jong Oranje is er niet in geslaagd om drie punten te pakken tegen de leeftijdsgenoten van Turkije. In het AFAS Stadion in Alkmaar bleef de ploeg van Art Langeler steken op 0-0. Nederland blijft door het gelijkspel tweede in Groep 8 en houdt daardoor een hele kleine kans op deelname aan het EK van 2017 in Polen.

Jong Oranje begon sterk aan de wedstrijd in Alkmaar. De ploeg van trainer Langeler kreeg vanaf de start direct een goede kans na een schot van Riechedly Bazoer. De Ajax-middenvelder kreeg even later op aangeven Joshua Brenet ook de grootste kans van de eerste helft. Zijn inzet eindigde echter op de paal.

Ook na rust kreeg Nederland direct een goede kans op de openingstreffer. Turkije begon echter steeds meer in de wedstrijd te komen en kreeg misschien wel de beste kansen op een doelpunt. Eerst was er een vrije trap van Feyenoorder Bilal Basaçikoglu die maar net het doel miste. Even later kreeg Kenan Keraman een haast niet te missen kans, maar de aanvaller schoot naast.

Met nog tien minuten op de klok was verdediger Jeremiah St. Juste belangrijk toen hij een bal van de lijn haalde na een goede Turkse aanval. Voor Jong Oranje was Joris van Overeem nog dichtbij, maar de doelman van Turkije verrichte een goede ingreep.

In de extra tijd kreeg Turkije na een overtreding van diezelfde St. Juste nog een vrije trap net buiten het strafschopgebied. Het schot ging echter hoog over het doel en leverde dus geen gevaar op voor doelman Mickey van der Hart. Jong Oranje kreeg nog een laatste kans maar ook het afstandsschot van Anwar El Ghazi leverde geen treffer op.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen