Nederlands elftal met Stekelenburg, Karsdorp debuteert

7 oktober 2016, 19:39   Bijgewerkt: 7 oktober 2016, 20:27

Na bijna vier jaar verschijnt het Nederlands elftal weer met Maarten Stekelenburg aan de aftrap. De 34-jarige doelman van Everton staat vrijdag onder de lat bij Oranje in de thuiswedstrijd tegen Wit-Rusland, in de tweede speelronde van de kwalificatiecyclus voor het WK 2018 in Rusland. Stekelenburg krijgt de voorkeur boven Jeroen Zoet.

De laatste keer dat Stekelenburg het doel van Nederland verdedigde, was op 16 oktober 2012. De uitwedstrijd tegen Roemenië, in de voorronde van het WK 2014 in Brazilië, werd destijds met 1-4 gewonnen. Daarna zat de oud-Ajacied nog wel een aantal keer bij de selectie, maar tot speelminuten in de nationale ploeg kwam hij niet meer. Dat had mede te maken met zijn moeizame situatie in clubverband, maar onder Ronald Koeman is hij een vaste waarde bij Everton en heeft hij zich terug geknokt in het Nederlands elftal.

Voor Stekelenburg heeft bondscoach Danny Blind verdedigers Rick Karsdorp, Jeffrey Bruma, Virgil van Dijk en Daley Blind geposteerd. Voor Karsdorp wordt het zijn debuut in Oranje. Op het middenveld spelen Georginio Wijnaldum, Kevin Strootman en Davy Klaassen. De voorhoede bestaat uit Quincy Promes, Vincent Janssen en Wesley Sneijder.

Met uitzondering van Stekelenburg (voor Zoet) en Karsdorp (voor Daryl Janmaat) is de opstelling van Oranje dezelfde als vorige maand tegen Zweden. In Solna werd het eerste kwalificatieduel met 1-1 gelijkgespeeld.

Opstellingen

Nederland: Stekelenburg; Karsdorp, Bruma, Van Dijk, Blind; Wijnaldum, Strootman, Klaassen; Promes, Janssen, Sneijder

Wit-Rusland: Gorbunov; Polyakov, Sivakov, Palitsevich, Bordachev; Gordeychuk, Maevski, Korzun, Rios; Krivets; Kornilenko

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen