Wetenschapper: Feyenoord heeft trouwste aanhang

12 oktober 2016, 11:18   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Voor een behoorlijk aantal mensen zal het niet als een verrassing komen, maar uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat Feyenoord de trouwste aanhang van Nederland heeft. Deze conclusie heeft Jan van Ours, professor economie aan de Erasmus Universiteit, getrokken.

Van Ours, zelf supporter van Feyenoord, bracht de trouwheid van de fans met een wetenschappelijke index in kaart. Dat deed hij door het aantal bezoekers gedurende meerdere seizoenen af te zetten tegen de resultaten. De algemene tendens is dat er meer mensen naar het stadion komen als er sprake is van een pittige tegenstander of een goede vorm bij de club. "Bij Feyenoord spelen die factoren ook, maar minder. Je gaat gewoon naar De Kuip. Punt", zegt Van Ours in het Algemeen Dagblad.

De professor economie aan de Erasmus Universiteit constateerde ook dat Ajax-fans een redelijk groot clubhart hebben. "De Amsterdamse club is een middenmoter", zegt hij naar aanleiding van zijn onderzoek, waaruit geconcludeerd werd dat de fans bij Vitesse en FC Utrecht het minst trouw zijn.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen