Negen clubs praten over Noord-Europese competitie

13 oktober 2016, 10:01   Bijgewerkt: 13 oktober 2016, 12:51

Het format van de Champions League gaat op de schop en dat is ten nadele van de kleinere voetballanden van Europa, aangezien de beste vier clubs van de vier grootste competities vanaf 2018 automatisch zullen instromen in het prestigieuze toernooi. Mogelijk komen landen als Nederland, België, Schotland, Denemarken, Noorwegen en Zweden door de veranderingen met een nieuwe competitie.

Eind augustus kwam naar buiten dat het CL-format drastisch veranderd gaat worden. Dat is slecht nieuws voor de kleinere landen, wat al leidde tot [a,http://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/303815/nationale-competities-in-opstand-tegen-nieuwe-cl-opzet/,_blank,een opstand] van het overkoepelende orgaan van de Europese voetbalcompetities (EPFL). In het kader van de veranderingen praten zeker negen clubs uit Europa, waaronder Ajax, PSV en Feyenoord, over het oprichten van een zogeheten Atlantic League. Dat heeft FC Kopenhagen-directeur Anders Hørsholt in de Deense krant Berlingske Tidende aangegeven.

Volgens BT zijn naast de traditionele top-drie van Nederland en Kopenhagen ook Anderlecht, Club Brugge, Celtic, Rangers, Malmö FF en Rosenborg betrokken bij de gesprekken. "Als we nu niet in actie komen, dan worden de grootste clubs alleen meer groter en sterker, terwijl het steeds moeilijk zal worden voor onze clubs", zegt Kopenhagen-directeur Hørsholt. "We moeten daarom naar alternatieve mogelijkheden voor de toekomst kijken. Het is nog te vroeg om het over specifieke formats te hebben, maar Kopenhagen mengt zich actief in het debat over een liga met meerdere participerende landen."

"Het is goed om in het kader hiervan samenwerking te zoeken met clubs uit landen die met hetzelfde probleem te maken hebben", aldus Hørsholt. "We hebben deze situatie niet zelf gecreëerd, maar moeten er wel mee om zien te gaan. We moeten ons blijven ontwikkelen en aantrekkelijk blijven voor sponsors, daarom is het van essentieel belang om op Europees niveau te kunnen presteren. We hebben daarom geen andere keuze dan het kijken naar alternatieven", besluit de Kopenhagen-bestuurder.

Ook in een aantal andere landen, waaronder Servië, Albanië en Griekenland, zou men met een dergelijk idee bezig zijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen