Koeman: "Wellicht Stekelenburgs beste wedstrijd ooit"

15 oktober 2016, 20:48

Manager Ronald Koeman pakte zaterdag een punt met Everton in de uitwedstrijd tegen Manchester City, waar zijn goede vriend Pep Guardiola sinds dit seizoen de scepter zwaait. Het duel in het Etihad Stadium eindigde in een 1-1 gelijkspel, mede doordat Everton-keeper Maarten Stekelenburg twee keer een penalty stopte.

"Ik ben tevreden met het punt", reageerde Koeman na afloop op de persconferentie. "Manchester City heeft fantastisch voetbal laten zien en ik kan niet zeggen dat we meer verdienden. De arbeid die onze spelers hebben geleverd, was echter de sleutel. En Maarten Stekelenburg keepte misschien wel zijn beste wedstrijd ooit."

"Ik heb wel vaker drukke middagen gehad, maar niet zoals deze", zei Stekelenburg zelf. "Ik heb wel eens eerder wat penalty's gestopt, maar niet twee in een wedstrijd. Wat het geheim is? Ik weet niet of er echt een geheim is, maar je moet zo lang mogelijk wachten en dan voor de volle honderd procent voor een hoek gaan. En je hebt ook een beetje geluk nodig."

Stekelenburg keerde zijn eerste penalty, genomen door Kevin De Bruyne, vlak voor rust. Twintig minuten voor tijd legde Sergio Agüero aan vanaf elf meter. De Oranje-international was niet extra gespannen voor de tweede strafschop. "Ik heb er altijd vertrouwen in. Als ik de juiste hoek kies moeten ze de penalty perfect nemen om me te verslaan, omdat ik vrij groot ben. Het waren twee mooie reddingen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen