Bondscoach doet het rustig aan met opgeleefde Falcao

15 november 2016, 12:02

Radamel Falcao lijkt na meerdere moeizame jaren bij Manchester United en Chelsea zijn scoringsdrift terug te hebben gevonden. De 30-jarige spits staat dit seizoen na tien optredens al op acht doelpunten voor AS Monaco. Het wil niet zeggen dat hij meteen zijn basisplaats terugkrijgt bij de nationale ploeg van Colombia.

In de drie wedstrijden van Colombia in de WK-kwalificatiereeks kwam Falcao als invaller binnen de lijnen, maar hij stond nog niet in de basis. Bondscoach José Pekerman houdt de goede prestaties van de spits nauwlettend in de gaten, maar kan hem nog geen basisplaats garanderen. "Hij doet het goed, maar zo werkt het niet in de sport. Voetbal gaat om continuïteit, het ritme vasthouden en het spelen van veel wedstrijden. Eerst was het een risico om hem te laten beginnen, nu komen we wel op een moment dat we gaan kijken hoe lang hij kan spelen", aldus de keuzeheer van Los Cafeteros.

Colombia treedt in de nacht van dinsdag op woensdag in de WK-kwalificaties aan tegen Argentinië. Als de ploeg van Pekerman wint, dan wordt het voor de Argentijnen een hels karwei om het WK te halen. "Ze hebben het lastig en daar moeten wij van profiteren", aldus Pekerman. "Maar met Messi en Di Maria hebben ze spelers die veel kwaliteiten hebben. Maar die hebben wij ook en daar zullen zij zich wel zorgen over maken. Colombia kan iedereen verslaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen