"Hoeven niet direct te bezuinigen als we CL niet halen"

23 november 2016, 08:03

Het is niet ondenkbaar dat PSV in het komende seizoen niet in de Champions League actief is, wat dit jaar en vorig seizoen wel het geval was. Door de huidige derde positie in de competitie en de matige vorm, bestaat de kans dat de Eindhovenaren na dit seizoen een pas op de plaats moeten maken. Directeur Toon Gerbrands weet dat dat financieel een behoorlijke tegenvaller zou zijn.

De Champions League is een lucratieve business, weet Gerbrands maar al te goed. "Financieel is het een enorm verschil, dat minimaal 12 miljoen euro bedraagt maar kan oplopen tot 20 miljoen euro of hoger. Andere aspecten van Champions League spelen zijn niet minder belangrijk", vertelt de directeur aan De Telegraaf. "Spelers komen liever naar je toe als ze de kans hebben om Champions League te spelen. Je spelers staan op een geweldige manier in de etalage, wat zich uit kan betalen op de transfermarkt. En voor alle geledingen geldt dat het zoveel meer tot de verbeelding spreekt om in de Champions League te spelen dan in de Europa League. Dat zie je terug bij sponsoren, supporters, maar ook voor ons als clubleiding is het extra interessant. Het biedt je de kans om op een ongedwongen manier in contact te komen met de leidinggevenden van clubs als Bayern München en Atlético Madrid. Dat is heel waardevol."

Mocht PSV de Champions League niet halen, dan is dat desondanks geen ramp. "Waar de omzet dit seizoen rond de 90 miljoen euro ligt, zal dat bij een seizoen zonder Champions Leaguevoetbal rond 70 miljoen euro liggen. Maar het is niet zo dat we direct moeten gaan bezuinigen als we de Champions League niet halen. We hebben de fouten uit het verleden niet meer gemaakt en begroten op Europa League-niveau. De extra's uit de Champions League hebben we gebruikt om ons fundament te verstevigen door structurele zaken aan te pakken en oude schulden af te lossen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen