De Jong: "Trainersvak begint weer te kriebelen"

23 november 2016, 09:12

Henk de Jong werkt sinds zijn ontslag bij SC Cambuur als accountmanager bij FC Groningen. De oud-trainer heeft het naar zijn zin, maar mist het trainersvak soms wel. Hij laat dan ook weten dat hij in de toekomst absoluut weer op het veld aan de slag wil.

De Jong's nieuwe baan als accountmanager had moeilijk meer kunnen verschillen van het werk als trainer. "Het is leuk en afwisselend. Als trainer word je geleefd. Er gaat dus veel langs je heen. Nu luister ik vooral. En probeer ik mensen en bedrijven te verbinden: wat kan de ene partij voor de andere betekenen", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. "Ik mis van het trainersvak vooral de teamontwikkeling. Het werken met een groep, die je steeds beter wilt maken."

Ondanks dat De Jong het naar zijn zin heeft, begint het trainersvak wel weer te kriebelen, geeft hij toe. "Laatst bij De Tafel van Kees. Daar zeiden Jordens Peters en Ricky van Wolfswinkel: 'Trainer, u moet het veld weer op.' Ja poeh, dan gaat het kriebelen", vertelt hij. "Ik ben en blijf natuurlijk trainer. Daarom moet ik er niet te lang uit zijn. Dat kan als hoofdtrainer, maar ook als assistent bij een leuke club. Het zou kunnen dat ik ooit met Alfred Schreuder meega, als die een nieuwe club krijgt. Eigenlijk moet ik volgend seizoen weer aan de bak", besluit De Jong.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen