Streppel wil ook Ajax punten afsnoepen: "Wat is vorm?"

25 november 2016, 14:23

Het lukte sc Heerenveen dit seizoen al om PSV en Feyenoord op een gelijkspel te houden en de Friese ploeg krijgt dit weekend te maken met die andere titelkandidaat: Ajax. Jurgen Streppel heeft alle vertrouwen in een goed resultaat en maakt zich niet druk om de goede vorm van Ajax.

"Vorm bestaat niet, wat is vorm? Als je drie keer op rij wint, ben je dan in vorm? Je moet iedere wedstrijd weer keihard werken om je sterke punten te kunnen benutten. Spelers die het op 80 procent kunnen zijn er niet volgens mij", spreekt hij op de website van de Friese nummer vier van de competitie.

Eerder speelde Heerenveen al gelijk tegen PSV en Feyenoord. "Ik hoop dat we ons weer kunnen meten met een topploeg. We hopen er wel een spektakel van maken", zegt de trainer. Hij ziet verschil tussen Ajax en Feyenoord. "Ze zijn anders. Feyenoord kan op een heel volwassen manier een wedstrijd winnen. Ajax gaat uit van voetbal, wil voetballen en is bereid risico's te nemen. Dat is anders dan Feyenoord, maar beide beschikken ze over de kwaliteiten om kampioen te worden."

Of Stijn Schaars zondag start tegen Ajax, is nog maar de vraag. De routinier kampt met een kuitkwetsuur. "Hij zal vandaag nog niet alles meedoen, maar het is positief dat Stijn weer meetraint", vindt Streppel. "We gaan vanmiddag kijken hoe het gaat, hopelijk kan hij weer stapjes maken. Stijn is belangrijk, maar juist daarom moet je misschien wel geen risico's nemen. Hij moet fit zijn.", aldus de oefenmeester, die bij afwezigheid van Schaars weer een basisplaats inruimt voor Younes Namli.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen