Vitesse stopt voorlopig met trainingen op kunstgrasveld

28 november 2016, 17:05

Vitesse zal voorlopig niet meer trainen op het kunstgrasveld met rubbergranulaat op trainingsaccommodatie Papendal, zo maakt de club maandag bekend. Aanleiding hiervoor is een publicatie in De Volkskrant over rubbergranulaat in kunstgrasvelden dat mogelijk kankerverwekkend zou zijn.

Vitesse benadrukt op de officiële clubwebsite dat de gezondheid van de spelers en technische staf voorop staat en dat daarom het besluit is genomen om voorlopig niet op dat veld te trainen. De club uit Arnhem wil eerst het aanvullende onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) afwachten voordat er een definitief besluit wordt genomen.

"Door het bericht in het dagblad waarin nieuwe informatie is gekomen wil Vitesse uit voorzorg én in afwachting van het rapport van het RIVM haar spelers niet op het SBR-rubbergranulaat kunstgrasveld laten spelen", zo valt er te lezen. De club beschikt op de trainingsaccommodatie over nog twee kunstgrasvelden zonder rubbergranulaat waarop wel gewoon getraind wordt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen