Rotterdams college schaart zich achter plan Feyenoord City

30 november 2016, 12:17   Bijgewerkt: 30 november 2016, 16:36

Het Rotterdamse college van burgemeester en wethouders is positief over de plannen voor Feyenoord City. Het plan krijgt eveneens steun van de directies, aandeelhouders en toezichthouders van zowel Stadion Feijenoord en de Betaald Voetbal Organisatie Feyenoord. 

Het plan voor Feyenoord City werd woensdagochtend in het Topsportcentrum Rotterdam gepresenteerd. De kosten voor het project zijn ruim 1,4 miljard euro, waarvan vierhonderd miljoen voor het nieuwe stadion bestemd is. De eerste competitiewedstrijd moet in het seizoen 2022/2023 gespeeld gaan worden. In totaal wordt er vijftien jaar lang gewerkt aan het project.

President-commissaris Gerard Hoetmer van Feyenoord ziet heel veel voordelen voor de club. "We realiseren met dit plan een verdubbeling van het spelersbudget, hetgeen ons blijvend kwalificeert voor de top van de nationale voetbalcompetitie", laat hij weten via de officiële website van de Rotterdammers.

Niet alleen een nieuw stadion hoort bij het plan. Feyenoord neemt eveneens het initatief tot het oprichten van een multisportclub. Zo is er bijvoorbeeld het plan om in het nieuwe stadion ruimte te maken voor een atletiekbaan. Adriaan Visser, wethouder Sport van de gemeente Rotterdam, is positief. "Dit plan behelst eigenlijk alles wat je als stad kunt wensen. En sociaal maatschappelijk programma voor iedereen die echt iets wil. Een nieuw stadion voor Feyenoord waar we weer decennia mee vooruit kunnen. Een nieuwe toekomst voor De Kuip die laat zien dat historie en toekomst hier hand in hand gaan."

Foto's van de nieuwe plannen:

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen