PEC Zwolle heeft financieel gezien 'de wind in de zeilen'

1 december 2016, 10:59

Op sportief vlak mag het dan even een lastige periode zijn voor PEC Zwolle, de huidige nummer zestien van de Eredivisie, maar financieel gezien heeft de eredivisionist uit Overijssel de zaakjes wel aardig op orde. Voorzitter Adriaan Visser stelt dat het financiële plaatje de goede kant op gaat in Zwolle.

"Op financieel gebied gaat het goed met PEC Zwolle. Zoals het zo mooi heet, heeft de club de wind momenteel flink in de zeilen", zegt Visser op de clubwebsite over het financiële welzijn van de bekerwinnaar van 2014. "Zo is het vorige seizoen 2015/2016 afgesloten met een nettowinst van 1,25 miljoen euro. Deze winst wordt toegevoegd aan het negatieve eigen vermogen van PEC Zwolle, om zodoende dit eigen vermogen richting nul te brengen. Ten opzichte van de cijfers 2015/2016 wordt voor het lopende seizoen 2016/2017 een omzetstijging van een half miljoen verwacht, waardoor de omzet toe neemt naar ruim 12 miljoen euro", maakt de voorzitter duidelijk.

Deze stijging is te danken aan sponsorinkomsten, wedstrijdrecettes en het feit dat personeelskosten beter onder controle zijn. "Naar de verdere toekomst van de club kijkende denk ik dat we langzaam richting het financiële plafond aan het werken zijn. In vijf seizoenen zijn we gestegen van de zeventiende naar de twaalfde begroting in de Eredivisie. Met een uiteindelijke begroting van rond de 15 - 16 miljoen euro zitten we medio 2018, verwacht ik, aan de max van de club binnen de huidige omstandigheden. Een dergelijke begroting past perfect bij onze ambitie om op sportief gebied een duurzame middenmoter in de Eredivisie te worden", besluit Visser.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen