Roda JC klaar voor PSV: "Het vertrouwen is groot"

2 december 2016, 14:11

Roda JC bungelt nog altijd in het rechterrijtje van de Eredivisie, maar is na een moeizame start momenteel wel aan de beterende hand. De club verloor niet één van de laatste zes wedstrijden en is dan ook klaar voor de ontmoeting met PSV van zaterdagavond. Trainer Yannis Anastasiou heeft er zin in.

Hij is tevreden over hetgeen er momenteel gaande is bij de ploeg uit Kerkrade. "Zes wedstrijden op rij zijn we nu ongeslagen. Het collectief is gegroeid, de progressie zichtbaar en ons vertrouwen groot. Maar dat neemt niet weg dat we in onze laatste twee wedstrijden vier punten hebben verspeeld", zegt hij op de website van de club. Vorige week gaf Roda bij Sparta een 0-2 voorsprong uit handen en werd het uiteindelijk 2-2.  "We verzuimden compact te blijven spelen en waren onvoldoende scherp en agressief in de duels. Juist de eigenschappen die ons de laatste weken zo kenmerkt. Conclusie is dat we teveel met het hart en te weinig met het hoofd hebben gespeeld. Gelijke spelen zijn nuttig, maar de volle winst zou het team een enorme boost geven."

Die overwinning hoopt de ploeg zaterdag te pakken, tegen PSV. "Die club heeft tot nu toe een lastige eerste seizoenshelft achter de rug", weet de Griekse coach. "Daarom kwam de 3-1 overwinning van afgelopen week op ADO Den Haag als geroepen. Ook in dat duel bleek dat PSV niet alleen gevaarlijk is in de omschakeling, maar ook in de kleine ruimte. Niet voor niets zijn ze buitenshuis al meer dan een jaar ongeslagen. Toch zullen wij ook tegen PSV vooral naar onszelf moeten kijken. We moeten attent en agressief zijn in de duels en weinig ruimte weggeven. De afgelopen weken hebben we vooruitgang geboekt, we zijn moeilijk te verslaan en daarom gaan we ook zaterdagavond voor een goed resultaat. Maar dan moeten we wel dodelijk zijn op de momenten die we krijgen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen