Excelsior ziet mooie uitdaging, AZ wil lijn vasthouden

2 december 2016, 14:50

Op Woudestein staan zaterdagavond Excelsior en AZ tegenover elkaar, respectievelijk de nummers dertien en vier van de Eredivisie. Waar de thuisploeg de sprong naar het linkerrijtje wil maken, hoopt de ploeg uit Noord-Holland de lijn van vorige week door te trekken.

Excelsior 'kan van iedereen verliezen'

"Het is vooral een mooie uitdaging voor ons'', vindt Mitchell van der Gaag, die met zijn team vorige week gelijkspeelde tegen Vitesse. "De overwinning op Sparta en het gelijke spel tegen Vitesse hebben ons een boost gegeven. Door de winst op Sparta blijven wij in die grote groep staan, want het staat erg dicht op elkaar op de ranglijst. We kunnen niet achterover leunen. Wat dat betreft hebben we de afgelopen tijd onze les wel geleerd. Wij moeten elke week weer top zijn, dan kun je van iedereen winnen. Als dat niet zo is, kun je ook van iedereen verliezen. Dat alles zo op elkaar staat, is leuk voor voetballiefhebbers, want dat zorgt voor spanning. Iedereen pakt punten en dus moeten wij dat ook doen."

Van der Gaag, die weer kan beschikken over Ryan Koolwijk, Luigi Bruins en Anouar Hadouir, zag AZ vorige week met 5-1 van Heracles Almelo winnen. "Dat was een prima wedstrijd van AZ, dat natuurlijk ook een goede ploeg heeft. Zij spelen niet voor niets in de Europa League en staan vierde in de Eredivisie. Het zal morgen een lastige wedstrijd worden, maar het is vooral een mooie uitdaging. Wij moeten de wilskracht hebben om het als team te doen. De resultaten die we de afgelopen weken hebben behaald, moeten ons een boost geven.''

Van den Brom tevreden

AZ-trainer John van den Brom is uiteraard blij met de ruime zege op Heracles. "Na de overwinning van zondag wilden we het liefst snel weer spelen", vertelt de trainer op de clubsite. "Maar nu we geen midweeks programma hadden, hebben we wat extra's kunnen doen op de trainingen. We hebben de laatste prikkels kunnen geven voor de resterende weken tot aan de winterstop. En zonder in de euforie mee te gaan, willen we natuurlijk het goede gevoel van de overwinning op Heracles vasthouden."

Hij is op zijn hoede voor de tegenstander van morgen.  "Excelsior heeft altijd voetballende ploegen gehad. Zo zijn ze ook aan het seizoen begonnen. Na een goede start hebben ze een serie wedstrijden op rij verloren, waarna ze behoudender zijn gaan spelen. Die keuze levert ze nu wel resultaat op, zoals het gelijkspel bij Vitesse en de winst tegen Sparta."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen