Faber wil ruimte benutten tegen 'kampioensploeg' Ajax

2 december 2016, 15:34   Bijgewerkt: 2 december 2016, 16:15

Voor FC Groningen staat er dit voetbalweekend één van de lastigste uitwedstrijden van het seizoen op het menu: Ajax-uit. Hoewel trainer Ernest Faber beseft dat zijn team voor een zware klus staat in de ArenA, ziet hij wel degelijk kansen voor zijn team. Met name in de omschakeling hoopt hij Ajax pijn te doen.

Groningen, dat tiende staat, steekt in goede vorm. Vorige week werd er met 0-4 gewonnen van PEC Zwolle. "We hebben het daar goed gedaan in de omschakeling, al werden niet alle goals vanuit de omschakeling gemaakt", zegt Faber op het digitale huis van Groningen. "We wonnen ook vaak de tweede bal. Verdedigend stond het prima en de kansen werden goed afgemaakt. We waren daarin erg scherp, dat verdient een compliment."

Toch ziet hij verbeterpunten. "Aan de bal is nog veel winst te boeken, we waren de bal af en toe te snel kwijt. Ook tegen Ajax zullen we ruimte krijgen en dus moeten we ook in de ArenA durven te voetballen", aldus Faber, die over een fitte selectie beschikt.

Ondanks dat Ajax in topvorm steekt en al achttien wedstrijden ongeslagen is, is Faber niet van plan om de tactiek van Groningen aan te passen. "We spelen een bepaald systeem en het is een gewenning geworden bij de spelers. Dat moeten we zo min mogelijk doorbreken. Je moet ook tegen topploegen aan het voetballen toekomen, anders wordt de druk te groot. Ajax is een kampioensploeg, met zoveel goede spelers. Ze hebben veel beweging en snelheid. We zullen ons vooral moeten richten op ons eigen spel en zorgen dat we de ruimtes klein houden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen