ADO heeft plannen: "Wang wil alles in eigen hand nemen"

9 december 2016, 09:20

Er breken spannende tijden aan voor ADO Den Haag. Niet alleen binnen de kalklijnen, maar ook daarbuiten. Er is de club veel aan gelegen om eigenaar Hui Wang, met wie de club al enige tijd in onmin leeft, van zich af te schudden. Daar heeft de eredivionist meerdere opties voor, geeft advocaat Paul Olden aan in gesprek met De Telegraaf.

Op 15 december verschijnt de zaak van ADO voor de ondernemingskamer. Tot die tijd wil de club de aangedragen Chinese bestuurders en commissarissen buiten de deur houden. Volgens advocaat Olden, die ADO bijstaat, is dat belangrijk. "Door alles in eigen hand te willen nemen, probeert Wang te voorkomen dat ADO die 2,5 miljoen euro bij hem komt halen."

De ondernemingskamer zal gaan kijken of Wang wanbeleid heeft gevoerd in de afgelopen periode ADO hoopt op korte termijn met duidelijke redenen te komen, waardoor er geen maandenlang onderzoek nodig is. De club heeft drie ijzers in het vuur. Het schorsen van het stemrecht van Hui Wang en United Vansen in de Algemene Vergadering Aandeelhouders, het schorsen van de (nieuwe) commissarissen of dat de aandelen voorlopig worden overgedaan aan een andere beheerder.

Op 28 december verschijnt de zaak van ADO voor de rechter, waar de club gaat proberen om het volgens de club in het vooruitzicht gestelde bedrag te vorderen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen