Assaidi went in Enschede: "Waken dat ik niet te snel begin"

7 januari 2017, 11:35

Na de winterstop is Oussama Assaidi, na enkele jaren afwezigheid, weer te bewonderen op de Nederlandse velden. De 28-jarige buitenspeler staat te popelen om te schitteren in het tricot van FC Twente, maar beseft dat hij niet te hard uit de startblokken moet schieten.

Deze week is Assaidi met Twente op trainingskamp in Spanje. "Ik had zin om weer te beginnen", zegt de aanvaller op de clubsite. "De eerste dagen bij een nieuwe club zijn natuurlijk altijd wennen, maar ik ben goed opgevangen. We hebben een jonge spelersgroep, goede jongens met kwaliteit. Dat zie ik op de trainingen ook, er wordt gevoetbald en dat gaat mij goed liggen."

Omdat Assaidi de laatste tijd weinig gespeeld heeft, zal hij eerst wedstrijdfit moeten worden. "We moeten goed waken dat ik niet te snel begin, stap voor stap alles goed opbouwen. De trainer gaat daar ook goed mee om. Ik heb afgelopen tijd voor mezelf getraind, maar het heeft tijd nodig om je lichaam weer te laten wennen aan de wedstrijden. Ik voel dat ik conditioneel sterk ben, maar je benen moeten wennen aan de intensiteit, dat merk ik op de trainingen al een beetje. De actie zit er nog wel in."

Hij heeft een goed gevoel bij Twente, waar hij eind december tot 2019 heeft getekend. "Twente wilde mij graag hebben en dat geeft een prettig gevoel. Het is mooi dat ik niet vergeten ben in Nederland, de waardering is er en die voel ik ook. Ik heb vaak tegen FC Twente gespeeld en heb het altijd een mooie club gevonden met supporters die een hoop lawaai maken. Ik ben een publieksspeler en denk dat de supporters en ik elkaar wel gaan vinden."

De eerste competitiewedstrijd van Twente na de winterstop is het uitduel met Vitesse van volgende week zondag.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen