Ranieri: "Premier League is een continue universiteit"

10 januari 2017, 08:10

2016 was een glansrijk jaar voor Claudio Ranieri. De Italiaanse manager presteerde het onmogelijke met Leicester City, dat zich tot verbazing van alles en iedereen tot kampioen kroonde in de Premier League. Dat leverde de oefenmeester van The Foxes afgelopen maandag de prijs voor de Best Men's Coach op bij het FIFA-gala in Zürich.

Ranieri geniet van de successen en de bijbehorende positieve aandacht die hij als coach van Leicester City meemaakt. "Dit voelt echt goed", zegt de Italiaan. "Ik ben de voorzitter, mijn spelers en onze fans zeer dankbaar. Ik heb deze prijs gekregen, omdat zij mij gesteund hebben en er iets fantastisch van gemaakt hebben bij Leicester. Mijn passie motiveert mij, die volg ik altijd. Ik ben altijd hongerig voor meer. Dat is mijn filosofie: ik vergeet het verleden en ga altijd vooruit", stelt Ranieri op de FIFA-website.

De Leicester-manager geniet ook van de Premier League. "Het niveau ligt natuurlijk enorm hoog, maar het is ook een soort school voor coaches. Onze competitie is een continue universiteit, vanwege alle verschillende tactische systemen. Je moet je brein trainen om problemen te kunnen oplossen. Tijdens een wedstrijd dienen zich altijd nieuwe situaties aan en daar moet je klaar voor zijn. Bovendien moet je de tegenstanders verrassen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen