Barcelona naar finale Copa del Rey na rood duel met Atlético

7 februari 2017, 22:56

Mede dankzij een prima keepende Jasper Cillessen heeft Barcelona zich geplaatst voor de finale van de Copa del Rey. De doelman vervulde vooral voor rust een hoofdrol, waarna in de tweede helft vooral gekenmerkt werd door drie rode kaarten. Het werd uiteindelijk 1-1, wat genoeg was voor de Catalanen na de 1-2 in de heenwedstrijd in Madrid.

Cillessen kende een heerlijk eerste kwartier. Eerst redde hij knap op een schot van Yannick Carrasco en even later kwam ook een poging van Koke niet langs de doelman. De rest van het elftal speelde niet denderend, maar gaf na het eerste kwartier ook weinig kansen weg. Tegen de verhoudingen in kwam Barcelona vlak voor rust toch nog op voorsprong. Lionel Messi was al dichtbij, maar in de rebound was Luis Suárez trefzeker.

Barcelona kwam vervolgens wat beter uit de kleedkamer, maar al snel kwam de ploeg met tien man te staan. Nota bene de jarige Sergi Roberto moest vertrekken. Kort erop zag Antoine Griezmann ten onrechte zijn worden afgekeurd. Het nummerieke overtal van Atlético Madrid hield vervolgens niet lang stand, want ook Carrasco mocht na twee keer geel inrukken. Messi was vervolgens dicht bij de 2-0, maar zijn vrije trap spatte uiteen op de lat.

Daardoor kreeg Kevin Gameiro vervolgens de kans om Atlético op 1-1 te brengen. De spits schoot echter over vanaf elf meter. Nog geen twee minuten later was het alsnog raak. Gerard Piqué greep slecht in bij een steekpass, waarna Gameiro een niet te missen kans werd geboden. Suárez ontving vervolgens ook een rode kaart door binnen een paar minuten twee keer geel te pakken. Het brak de Catalanen echter niet op, want grote kansen kregen de Madrilenen niet meer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen