Enorme afstraffing voor AZ: "Hebben elkaar laten stikken"

24 februari 2017, 07:41   Bijgewerkt: 24 februari 2017, 09:46

AZ hoopte de zestiende finale van de Europa League in ieder geval met opgeheven hoofd te kunnen verlaten, maar het tegendeel is waar. De Alkmaarders werden op bezoek bij Olympique Lyon, met een 1-4 nederlaag in eigen huis op zak, genadeloos door de gehaktmolen gehaald: 7-1. Coach John van den Brom en aanvoerder Ron Vlaar zijn flink geschrokken in Zuid-Frankrijk.

"Een keiharde nederlaag", stelt Van den Brom na de oorwassing voor de camera van AZ TV. "Je wist op voorhand dat je het ontzettend moeilijk zou gaan krijgen tegen deze hele goede ploeg. Het is geen schande dat je hier verliest, maar de manier waarop is een catastrofe. We hebben er weer geen wedstrijd van kunnen maken, het was los zand. Als team hebben we gefaald. We hebben elkaar laten stikken. We hebben niet de bereidheid gehad om elkaar te helpen in het aanvallen en het verdedigen. Dat wordt dan kei- en keihard afgestraft", verzucht de AZ-trainer.

"Wat we hebben laten zien is frustrerend", vervolgt Van den Brom, die de kleedkamer na afloop lang dicht hield. "We hebben heel lang nabesproken met elkaar en gezegd wat we vinden en hoe we eruit moeten komen. Het standpunt is dat het zo niet verder kan. Want dat is ons wel duidelijk. Je wil nooit het woord crisis gebruiken, maar geloof me: daar zit je heel dichtbij als je met 7-1 verliest. Je laat je gewoon afstraffen. We moeten hier keihard mee aan de slag. Het moet weer een teamprestatie worden, niet iets van het individu. Als dat staat, dan zijn we met onze kwaliteiten in staat om het verschil te maken", besluit Van den Brom.

Aanvoerder Ron Vlaar maakte eindelijk zijn rentree na blessureleed, maar het werd dus een terugkeer om snel te vergeten. "We hebben als team echt gefaald vandaag", bromt de centrumverdediger via de officiële clubkanalen. "Lyon heeft heel goed blootgelegd waar onze zwakte kan liggen. We hebben elkaar allemaal in de steek gelaten. Dat is heel kwalijk. We gingen af, dat wil niemand. We hebben in de kleedkamer alvast goed met elkaar gesproken. Het laatste woord is hier echter nog niet over gezegd...", verzekert Vlaar.

AZ heeft komende zondag in de eredivisiewedstrijd tegen PEC Zwolle de kans om de kater weg te spoelen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen