Ten Hag aast op revanche, Faber wil vooruit voetballen

24 februari 2017, 17:06

Als nummer vier van Nederland is FC Utrecht bezig aan een uitstekend seizoen. Wel kreeg de ploeg uit de Domstad eerder dit seizoen in de eigen Galgenwaard met 1-5 op de broek van FC Groningen. Zaterdag gaan de Utrechters op visite in het Noordlease Stadion van de noorderlingen, coach Erik ten Hag wil revanche.

Ten Hag: "Zelfvertrouwen moet niet omslaan in Überheblichkeit"

"Die 1-5 eerder dit seizoen zijn we nog niet vergeten. Daar willen we revanche voor", zegt Ten Hag op de officiële website van FC Utrecht. De oefenmeester weet wel dat het niet eenvoudig gaat worden. "Je weet wat je daar te wachten staat. We moeten de wedstrijd superscherp aannemen. We staan vierde, hebben zelfvertrouwen en stralen dat ook uit. Dat is goed, zolang het niet omslaat naar Überheblichkeit (arrogantie, red.). Morgen treffen twee teams elkaar die aardig in evenwicht zijn. De vorm van de dag zal bepalend zijn. Wij moeten zorgen dat wij degene zijn die het beste voor de dag komt."

FC Utrecht kan tegen FC Groningen weer beschikken over Sofyan Amrabat en Wout Brama, Patrick Joosten is een twijfelgeval. Ten Hag heeft vertrouwen voor het tripje naar Groningen. "We hebben een heel goede trainingsweek gehad. Het zag er prima uit. Nu willen wij dit vertalen naar drie punten."

Faber: "Hebben moeilijk te bespelen ploeg"

Tegenstander FC Groningen moet het stellen zonder de geschorste Juninho Bacuna en de geblesseerde Tom van Weet. Laatstgenoemde kampt met een enkelblessure. "Er is een scan gemaakt van de kneuzing in zijn enkel", vertelt trainer Ernest Faber op de clubwebsite. "Hij heeft al wel weer meegetraind, maar het viel nog steeds tegen. Verder is de groep topfit en heeft iedereen de wil om graag te willen winnen. We zijn bezig aan best een aardige serie, maar er zitten nog iets te veel gelijke spelen tussen. Iedereen werkt er keihard voor om te gaan winnen. Dat hebben we in deze fase ook nodig."

De laatste drie thuiswedstrijden van FC Groningen eindigden in 1-1, tegen Go Ahead Eagles, Vitesse en Excelsior. "Het teleurstellende aan de 1-1 tegen Excelsior vond ik dat we de voetballende oplossing niet meer naar voren zochten, maar naar achteren", zegt Faber. "Dat komt niet overeen met onze filosofie. We hebben er zoveel en zo lang op getraind, maar het is iets ongrijpbaars. Dat willen we tegen Utrecht sowieso anders doen. Wij hebben een moeilijk te bespelen ploeg en de spelers kunnen elkaar goed vinden in de kleine ruimte. Daarin liggen voor ons ook tegen Utrecht onze kansen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen