Nice wint bij sprookje Le Bihan, Sociedad klopt Las Palmas

25 februari 2017, 00:29

In elk geval voor één dag heeft OGC Nice zich naast AS Monaco aan kop van de Franse competitie genesteld. De formatie van trainer Lucien Favre won vrijdag, ondanks een vroege achterstand, in de eigen Allianz Riviera met 2-1 van middenmoter Montpellier.

Steve Mounié bracht Montpellier in de negende minuut aan de leiding in het zuiden van Frankrijk, maar in de tweede helft stelde Nice orde op zaken door twee treffers van Mickaël Le Bihan. De invaller was in de 68ste minuut verantwoordelijk voor de gelijkmaker en tekende vijf minuten voor tijd voor de beslissende goal. Le Bihan beleefde zodoende een formidabele rentree in het eerste elftal van Nice, na bijna achttien maanden aan de kant te hebben gestaan met een gebroken been.

Nice en Monaco hebben allebei 59 punten, maar laatstgenoemde club speelt zaterdag nog uit tegen En Avant Guingamp. Paris Saint-Germain heeft drie punten minder dan de twee leiders, al heeft het nog een duel tegoed ten opzichte van Nice. De titelverdediger wacht zondag Le Classique op visite bij rivaal Olympique Marseille.

Sociedad wint bij Las Palmas

In La Liga blijft Real Sociedad meedoen in de strijd om Champions League-voetbal. De Basken wonnen vrijdag met 0-1 bij Las Palmas, door een doelpunt van Xabi Prieto in de 74ste minuut. Sociedad staat op één punt achterstand van nummer vier Atlético Madrid, dat zondag thuis de kraker speelt tegen FC Barcelona, op de vijfde plaats. De top-vier van Spanje plaatst zich voor de Champions League, de nummer vijf moet genoegen nemen met Europa League-voetbal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen