Memphis: "We hebben wel voor elkaar gevochten"

29 maart 2017, 13:40

Hoewel Oranje dinsdag in de Amsterdam ArenA in de oefeninterland tegen Italië beter voor de dag kwam dan drie dagen eerder in de WK-kwalificatiewedstrijd bij Bulgarije houdt Memphis Depay een teleurstellend gevoel over aan de avond. De aanvaller van Olympique Lyon is positief over het samenspel, maar baalt vooral van het verlies tegen de viervoudig wereldkampioen (1-2).

"Dit voelt niet als eerherstel. We hebben gewoon verloren", stelde Memphis na afloop bij FOX Sports. "Natuurlijk stap je wel met een ander gevoel van het veld, want we hebben wel gestreden voor elke meter en beter gevoetbald. Het is echter wel weer een nederlaag en dat is gewoon balen. Voor ons is dit geen oefenduel maar een serieuze wedstrijd. We moeten elke wedstrijd aan de bak. We hebben wel voor elkaar gevochten, maar het is zonde dat we die twee goals weggeven. Uiteindelijk gaat het om het resultaat. Als dat goed was geweest, dan was het gevoel nog beter geweest."

"De afgelopen anderhalve week was heel donker, daarin was het niet rustig. Er was van alles aan de hand, maar dat is ook voetbal", vervolgde Memphis. "We moeten nu wel zorgen dat we ons gaan herpakken. Als je naar dit duel kijkt, dan is het teleurstellend. We kwamen wel op 1-0, maar geef je het weer snel weg. Dat kan niet. Daar moeten we stappen in maken. We moeten erover praten en er wat aan doen."

Waarom de Oranje-spelers tegen Italië wel voor elkaar konden werken en dat in Sofia niet lukte, kon Memphis zeggen. "Dat is een lastige vraag, dat weet ik niet", reageerde hij. Na het verlies in Bulgarije werd Danny Blind ontslagen als bondscoach. "Er is van alles gebeurd binnen de ploeg, maar het enige dat ik kan zeggen is dat de koppen bij elkaar zijn. Het is belangrijk dat we als spelers en staf bij elkaar blijven in moeilijke tijden. We moeten op elkaar vertrouwen. Het resultaat is slecht, maar we hebben er wel alles aan gedaan. Wij hebben iets minder kracht dan zij, anders hadden we misschien nog kunnen winnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen