Koeman grijpt net naast zege op Old Trafford: "Het deed zeer"

5 april 2017, 10:14

Na twee keer 0-1 met Southampton te hebben gespeeld op Old Trafford, leek Ronald Koeman dinsdagavond op weg om de eerste trainer te worden die drie uitduels in de Premier League op een rij zou gaan winnen bij Manchester United. Een strafschop van Zlatan Ibrahimovic deed zijn Everton in extremis de das om (1-1). 

"Het deed zeer", zo zegt de Nederlandse trainer op de website van The Toffees. "We hadden een tweede treffer moeten maken. Toen dat niet lukte, voelde ik me op m'n gemak. De strafschop, in het slot, viel ons daarom zwaar. Maar het was de juiste beslissing van de arbitrage."

Alleen over Kevin Mirallas was Koeman minder te spreken. Dan ging het hem niet per se om zijn voetballende acties, maar om de manier waarop de Belg reageerde toen hij gewisseldd werd. "Ik begrijp dat spelers teleurgesteld zijn als ze worden gewisseld, maar Kevin reageerde niet zoals het een teamspeler betaamt. Ik ga daar een woordje met hem over wisselen."

De sterke prestatie van Everton volgde drie dagen nadat zijn ploeg op Anfield (bij stadsrivaal Liverpool) nog met 3-1 van het veld werd geveegd. "Manchester United speelt anders dan Liverpool", zo verklaarde Koeman. "Ik voel me hier meer op mijn gemak dan op Anfield. Het is geen ploeg die als Liverpool meteen druk, druk en nog meer druk zet. Hier krijg je meer tijd, heb je de bal vaker."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen