Futuralis haalt uit naar NEC: "Konden ons werk niet doen"

18 april 2017, 18:49   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Adviesburea Futuralis Football Group heeft alsnog gereageerd op het vertrek bij NEC Nijmegen afgelopen jaar. Het bedrijf kreeg regelmatig kritiek over de rol die het speelde bij de voetbalclub, maar vindt zelf dat ze geen schuld hebben aan de sportieve teneergang van de Nijmegenaren.

De soap rond Futuralis kostte Danny Hoekman zijn baan als technisch manager bij NEC. Hij liet al eerder weten niet blij te zijn met de werkwijze van het makelaarsbureau. Roderik van Kerkhof, bestuursvoorzitter van Futuralis, reageert tegenover FOX Sports op alle beschuldigingen waarmee het bedrijf te maken kreeg. "Er wordt heel veel over ons, maar nooit met ons gesproken. En dat mag je iemand kwalijk nemen. Je hoort altijd: Futuralis begeleidt spelers en dan doen ze het werk voor NEC erbij. Het is alleen helemaal geen aparte juridische constructie van ons, het zit in een aparte bv", legt hij uit.

"We hebben bij NEC niet goed uitgelegd wat wij in twee jaar tijd hebben gedaan. We hadden de afspraak dat NEC de woordvoerder zou zijn en wij waren ondertussen gewoon hard aan het werk om te kijken hoe we sportief en financieel goede resultaten konden boeken", aldus Van Kerkhof, die stelt dat de samenwerking eindigde omdat Futuralis vanwege de omstandigheden het werk niet meer goed kon uitvoeren.

Van Kerkhof zegt niet als doel te hebben om het eigen straatje schoon te vegen. "Eerder andersom. Mensen gooien iets op ons straatje wat daar niet hoort. Wij zijn in juni vertrokken bij NEC omdat wij ons werk niet meer konden doen op de manier waarop we wilden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen