Kind van de club weigert aanbod en vertrekt bij Groningen

25 april 2017, 14:50

FC Groningen legde een voorstel voor een verlengd contract op tafel voor Tom Hiariej, maar de rechtsachter annex controlerende middenvelder heeft de aanbieding naast zich neer gelegd. Omdat de bekerwinnaar van 2015 daarop besloten heeft om niet verder te onderhandelen, vertrekt het jeugdproduct komende zomer bij Groningen.

"Wij hebben hem onlangs een aanbieding gedaan om zijn aflopende contract bij FC Groningen te verlengen. Tom heeft hierover nagedacht en ons uiteindelijk laten weten niet in te gaan op de aanbieding, die wij hem hebben gedaan", zegt algemeen directeur Hans Nijland op de clubwebsite. "Dat respecteren wij uiteraard. Wij hebben daarop besloten niet verder met elkaar in gesprek te gaan en dat onze wegen zich na dit seizoen zullen gaan scheiden."

Hiariej liep meer dan tien seizoenen in de Groningse hoofdmacht rond, maar gaat zijn geluk dus elders beproeven. De rechtspoot kwam tot bijna tweehonderd officiële wedstrijden voor Groningen, waarvoor hij viermaal trefzeker was. "Binnen de huidige selectie is Tom de speler met de meeste Eredivisiewedstrijden namens de FC achter zijn naam. Tussentijds werd hij enkele malen verhuurd aan een andere club, maar steeds keerde hij terug in Groningen. Op twee seizoenen na kwam Tom Hiariej, die afkomstig is uit onze eigen opleiding, steeds weer aan spelen toe bij FC Groningen. Wij waarderen en respecteren hem zeer en zullen dus bij de thuiswedstrijd tegen PSV officieel afscheid nemen van Tom", aldus Nijland.

Groningen maakt verder bekend dat het de 19-jarige Ghanees Simon Zibo op proef heeft. Hij is nu nog verbonden aan Liberty Professionals.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen